Vücut geliştirmeye başlamak için en iyi yaş kaçtır? Vücut geliştirmeye kaç yaşında başlamalısınız? Bu sorular sıkça sorulmaktadır. Antreman.NET bu konuyu derinlemesine inceleyecek. Hadi başlayalım;
Bilgi kirliliğini durdurun. Birçok insan aslında hem vücut geliştirme hem de fitness yaptığına inanıyor. Vücut geliştirme, gelişmiş bir fitness türüdür. Bazen kocaman siyah kaslı adamların fotoğraflarını görürsünüz. Yaptıkları şey budur. Vücut geliştirmede sağlık bir öncelik değildir. Kilo almak için genellikle doping ve hormon türevleri kullanılır. Bizim yaptığımız bu değil.
Fitness hakkında konuşalım. Biz fitness yapıyoruz. Bu sporda fitness, sağlık ve güç iç içe geçmiştir. İnsanlar vücutlarını mümkün olan en iyi şekle sokmak için çabalarlar. Bu hem faydalı hem de sağlıklıdır. “Vücut geliştirme hangi aşamada başlamalı?” Bu doğru bir soru değil. Vücut geliştirme sporunu 18 yaşından küçük çocukların yapması tavsiye edilmez. Dediğim gibi vücut geliştirme maksimum kiloya ve maksimum kütleye ulaşmaya odaklı bir spor. Çocukların gelişimini etkileyebilir. Bunu daha sonra açıklayacağım. Bu nedenle “Egzersize kaç yaşında başlamayı öneriyorsunuz?” diye sormalıyız Artık cevabı biliyoruz.
Spor, her çocuğun 7-8 yaşından sonra yapması gereken bir şeydir. Çocuklar için en iyi spor, kendi vücut ağırlıkları ile yapabilecekleri sporlardır. Fitness programınıza mekik çekmeyi de dahil edebilirsiniz. Bisiklete binme, ağırlık çalışması ve basit egzersizler dahil edilebilir. Şınav ve barfiksin yanı sıra mekik de içeren fitness rejimleri çocuğunuzun gelişimine yardımcı olacaktır. Bu yaşta ağır egzersizler tavsiye edilmez.
Erkekler ergenliğe yaklaştıkça testosteron seviyeleri artmaya başlar. Bu da daha fazla kas yapılmasına yardımcı olur. Fitness yolculuğunuza ergenlik döneminde başlamak en iyisidir. Maksimum zorluk seviyesinde ağır ağırlıklar kaldırmak zorunda değilsiniz. Ağır ağırlıklarla veya maksimum zorlukta çalışmak gerekli değildir.
Bu mümkün değildir. Doğru yapıldığı takdirde fitness harika bir şeydir. Koşmak ve bisiklete binmek büyüme hormonlarını % 100-200 oranında artıran sporlardır. Ağırlık çalışması ise bu oranı %400 artırabilir. Vücudunuzun egzersiz sırasında büyüme hormonunu daha fazla salgılaması ne anlama geliyor? Sonuç, daha uzun bir boy ve daha uzun kemiklerdir. Kaslar da daha güçlüdür. Sportif faaliyetler, çocukları daha uzun, daha güçlü ve daha hızlı yapan bir büyüme hormonunun salgılanmasına neden olur.
Dikkat etmeniz gereken tek şey ağırlık sınırıdır. Her kemiğin plakaları vardır. Büyüme durana kadar yumuşak doku yumuşak kalır. Bu genellikle 18 ila 21 yaşları arasında gerçekleşir. Kemiklerin büyümesini sağlayan şey bu yumuşak dokudur. Yumuşak doku ağır bir spor tarafından sıkıştırıldığında büyüyemez. Boy da kısa olacak ve kemikler kısa kalacaktır.
Yanlış yapıldığında sporun olumsuz etkileri olabilir. Bu konu daha önce tartışılmıştı. Ağırlık gözünüzü korkutmasın. Normal ağırlıklardan bahsetmiyoruz. Boynunuzu kısa tutmak zor bir iştir.
Bu makale vücut geliştirme ve boy uzunluğu hakkında daha fazla bilgi içermektedir.
Ayrıca Oku:
Spora yeni başlayan kişilerin beklentilerini tanımlamaları önemlidir. Spor birçok nedenden dolayı yapılabilir. İnsanlar profesyonel bir…
Sağlıklı beslenme ve düzenli egzersizin bir arada olması gerektiğini muhtemelen zaten biliyorsunuzdur. Spor yapmak ve…
10 Mayıs 2023 Kişiye Özel Spor Koçluğu Kişisel antrenman, spor eğitmenleri tarafından kişiye özel egzersiz…
Aletli pilatesin faydaları insan vücudu için özellikle güçlüdür. Aletli Pilates, Reformer Pilates olarak da bilinir.…
Sporcuların ne yediklerine dikkat etmeleri gerekir. Sporcuların çok fazla sağlıklı karbonhidrat ve protein tüketmesi gerekir.…
Hızlı Kalori Yakmak İçin İdeal Spor! Yüzme kaç kalori yaktırır? Yaşa, cinsiyete ve yaşam tarzına…
Bu site çerezleri kullanmaktadır.